Despre noi

Trecut

Conacul Zăicești

Pe când zorii secolului trecut se revărsau asupra acestui ținut, un tânăr boier de viță veche din neamul Filipeștilor, călătorea pe aceste meleaguri, după o preumblare de câțiva ani buni pe la Paris, Viena și Sankt Petersburg.

Boierul venea să-și revadă moșia de la Zăicești, pământuri întinse, rămase moștenire de la bunicii din partea mamei, pe care nu-i mai văzuse de când se făcu flăcău și plecă spre școli mai înalte. Tânărul boier Filipescu păstrase în suflet amintirea copilăriei petrecute la Zăicești și venea aici cu gând să-și construiască o reședință de loisir, un loc unde să petreacă puținul său timp liber cu rubedeniile și prietenii apropiați.

Trăsura se opri domol în vârf de deal când deodată, boierului, i se deschisese în față frumoasa priveliște: o vale cu ogoare presărate din loc în loc de copaci umbroși și de case răzești; iar pe fundul văii se ițea un iaz întins, înconjurat de stufăriș. Se hotărî îndată ca aici să fie înălțat conacul: o casă mare, boierească, cu pridvor, de unde-și putea admira în voie moșia Zăicești, cu un cerdac larg și o curte unde puteai sta în voie la taifas cu prietenii, la umbra pomilor roditori.

Și iată-ne peste timp, petrecând la conac, veche reședință căreia i s-a redat splendoarea de odinioară, exact așa cum îi plăcea boierului Filipescu: muzică bună, oameni aleși, mâncăruri din belșug și băuturi de soi!

Prezent

Primul steak house veritabil din Botoșani!

Astăzi, după ani și ani de la revenirea boierului Filipescu pe moșie, ne-am hotărât să readucem la viață ospățul boieresc de odinioară, dar altfel! Așa că am transformat bucătăria tradițională a conacului într-o bucătărie modernă, cu gusturi rafinate și experiențe memorabile de live cooking.

În prezent suntem primul steak house veritabil din Botoșani! Păstrăm povestea Conacului Zăicești vie și actuală, cu arome moderne care satisfac poftele boierilor de astăzi. Obținem arome și frăgezimi excepționale în vitrina noastră de maturare, unde carnea de vită atent selecționată este maturată lent. 

Ți-am făcut poftă de un ospăț?

Te invităm la Conac!

Capacitate

140

Locuri în interior

200

Locuri în grădină

Program

Luni - Duminică: 9:00 - 23:00

Program

Luni - Duminică: 9:00 - 23:00

Meniu

Mâncăruri alese și băuturi de soi, la Conacul Zăicești!

Meniu

Mâncăruri alese și băuturi de soi, la Conacul Zăicești!

Vezi tot meniul

Home delivery

Acum livrăm mâncăruri alese și la domiciliu!

Home delivery

Acum livrăm mâncăruri alese și la domiciliu!

Află mai multe